Fokus på foreldrefremmedgjøring i Storbritannia

I en fersk studie fra Storbritannia ble det avslørt at foreldrefremmedgjøring er utbredt med skadelige effekter på de involverte.

Foreldrefremmedgjørende atferd (PAB) er handlinger som begås når en forelder prøver å skade forholdet mellom barnet og den andre forelderen. Dette problemet får økende bevissthet blant en rekke fagfolk. For å forstå det bedre, gjennomførte vi en stor undersøkelse av over 1,000 separerte og / eller skilte foreldre for å se hvor vanlige PABs er og hvordan de påvirker familier. 

Vi fant at når de ble spurt direkte, sa omtrent 39,2% av personene at de hadde opplevd PAB. Men da vi målte dette ved hjelp av spesifikke eksempler på atferd, syntes opptil 59.1% å ha møtt PAB. Denne forskjellen viser at PAB kan være vanskelig å identifisere bare ved å spørre folk om dem, men at de er utbredt. 

Vi fant også at de som er rammet av PAB, viser større tegn på alvorlig psykisk stress, som PTSD-symptomer, depresjon og selvmordstanker. Måten vi identifiserer PAB på kan endre disse effektene, noe som gjør det avgjørende å ha full forståelse. Deltakere som opplever PABs snakket også om å møte mer vold i hjemmet, noe som gjenspeiler nyere studier fra USA og Canada. 

Tatt i betraktning alt dette, er det nødvendig med en todelt plan. For det første må vi øke mental helsestøtte ved å trene fagfolk, opprette støttegrupper og tilby rådgivning til familier. Det er også nøkkelen til å få skolene og rettssystemet involvert. For det andre må vi gjøre offentligheten mer oppmerksom på PAB gjennom store bevissthetskampanjer, som vil hjelpe samfunnet til å stå imot disse skadelige atferdene. Og selvfølgelig trenger vi også bedre forskningsverktøy for å forstå PAB fullt ut. 

Kort sagt, PAB er et reelt og presserende problem. Vi trenger en fullverdig respons, der vi kombinerer praktisk hjelp med forbedret forskning.

Full rapport på denne nettsiden:

https://www.uwl.ac.uk/sites/uwl/files/2024-04/Alienating%20behaviours_v3.pdf

Previous
Previous

So what are we waiting for?

Next
Next

Focus on Parental Alienation in Great Britain